Инженери създадоха робот, който засича дали хората носят защитни маски срещу COVID-19

...
Инженери създадоха робот, който засича дали хората носят защитни маски срещу COVID-19
Коментари Харесай

Робот предупреждава да се носят маски |

Инженери сътвориха робот, който засича дали хората носят защитни маски срещу COVID-19 и в случай че са ги не запомнили, любезно подканят да си покрият лицата, заяви Ройтерс.

Дроидът е модернизиран вид на Пепър, 120-сантиметров на растеж робот с човекоподобни качества, който към този момент се употребява в някои страни, с цел да посреща клиенти в магазини, музеи и други публични пространства.

Камерата на Пепър сканира лицата на приближаващите го хора и в случай че засече, че долната част на лицата им не е покрита, роботът произнася фразата: " Винаги би трябвало да носите маска ".

Ако забележи, че след напомнянето, индивидът поставя маска, роботът споделя: " Благодаря, че си сложите маската ".

Идеята не е роботът да е служител на реда, който да следи хората дали носят маски, а едно приятелско увещание, споделя Джонатан Боария, шеф по продажбите за Европа на компанията " Софтбанк Роботикс ", основала Пепър.

" Магазините би трябвало да употребяват много хора от личния състав, които да ревизират на входа и да подсигуряват, че се носят маски. Роботът разрешава да се освободят хората от тези задължения и да се концентрират върху естествените си отговорности ", сподели Боария.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР